Tucatnyi ember került kórházba Zalaegerszegen, valószínűleg a gombeleves okozta a problémát.

Szerdán Zalaegerszegen egy étteremben több vendég is rosszul lett a fogyasztott menü után, számolt be a Zaol. Az éjszaka folyamán tucatnyi páciens érkezett ételmérgezésre utaló tünetekkel a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház sürgősségi osztályára. Emellett négy beteg telemedicinás konzultációra is szükségét érezte, tájékoztatott a kórház.
Minden egyes jelentkező egy és ugyanazon étteremben étkezett, mindannyian a választott menüből válogattak.
így leszűkült a kör a zöldséges gombalevesre.
A zalaegerszegi étterem vezetője név nélkül nyilatkozott, miszerint a zöldségek, a sárgarépa és a tészta mind szerepeltek a leves összetevői között, így bármelyikük okozhatta a rosszulléteket. A szakács, aki megkóstolta a levest, nem tapasztalt rosszullétet. A vezető szerdán értesítette a hatóságokat az esetről, így csütörtök délelőtt a népegészségügyi osztály munkatársai az alapanyagok ellenőrzésére indultak, figyelve azok szavatosságát, lejárati dátumát és számláit. Később kiderült, hogy 2024. december 11-én az egyik zalaegerszegi étteremben 22 vendég fogyasztott kereskedelemből beszerzett csiperkegombából készült levest. Ezt követően 17 vendégnél hányásra és hasmenésre utaló tünetek jelentkeztek. Az érintettek közül 12 fő kórházi kezelésre szorult, de már mindannyian elhagyhatták az egészségügyi intézményt.
A kormányhivatal élelmiszerlánc-biztonsági és népegészségügyi szakemberei azonnal nekiálltak az eset alapos kivizsgálásának. A vizsgálat keretében a levett mintákat a megfelelő laboratóriumokba küldték, hogy felderítsék a probléma forrását. Az intézkedések csütörtökön helyszíni ellenőrzéssel folytatódtak, ahol a szakértők a helyzet további részleteit igyekeztek feltárni.