Újra megrendezték a jótékonysági bált a Zwackos diákok megsegítésére.


Péntek este a CsabaPark impozáns csarnokában pezsgő hangulat uralkodott, ahogy a Kereskedelmi-Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképzési Alapítvány (KVISZA) jótékonysági báljára érkeztek a vendégek. Az esemény célja nem csupán a szórakozás volt, hanem a BSZC Zwack József Technikum és Szakképző Iskola diákjainak támogatása, hiszen a befolyt összeg teljes egészében az ő fejlődésüket szolgálja.

Hangulatos zene, gondosan dekorált tálalással felszolgált ételek és estélyibe öltözött sokaság töltötte meg péntek este a CsabaPark csarnokát. A közel 500 fős rendezvényt 14. alkalommal rendezte meg a Kereskedelmi- Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképzési Alapítvány a Zwack iskolában tanulók támogatása érdekében.

- Nagyon sok szerepe és feladata van egy ilyen bálnak: a közösség találkozása, az iskola, illetve a képzés támogatása, és egyáltalán egy olyan alkalom, amikor kötetlenül is lehet beszélgetni, akár a mindennapokról, vagy épp úgy az intézmény jelenéről, jövőjéről, ami azt gondolom, mindenképpen előnyt jelent a későbbiekben a szervezők számára is - fogalmazott Varga Tamás alpolgármester.

Az este különlegessége volt, hogy a kifinomult, magas színvonalú menüsort, illetve az itallapon található koktélokat az iskola diákjai és tanárai együtt állították össze, illetve maguk a tanulók szolgálták fel a megjelent vendégeknek.

A KVISZA elnöke hangsúlyozta, hogy az ide beérkező támogatások célja, hogy minden lehetséges módon segítsék a diákokat, akiknek erre szükségük van. Emellett az esemény nem csupán egy közösségi élmény, hanem óriási lehetőséget is kínál a fiatalok számára.

Fotó: Kintner Nikolett / behir.hu

- Ez kétségtelenül egy kiváló alkalom, hiszen rengeteg szállodaigazgató van jelen, akik figyelemmel kísérik az itt dolgozó diákok teljesítményét. Ha észreveszik, hogy a fiatalok ügyesen végzik a munkájukat, akár konkrét állásajánlatokkal is megkereshetik őket a jövőben. Nekem is akad néhány tanítványom, akik már Budapesten helyezkedtek el, olyan szállodákban, amelyekről korábban nem is gondoltam volna, hogy ott fognak dolgozni - osztotta meg tapasztalatait Hanyecz Ernő Antalné.

Az előételt maga Fodor Mihály, a bál fővédnöke ismertette, mely préselt sertésláb volt velővel, ropogós bundában, citrusos jogonézzel és balzsamos friss salátával, illetve magvas szárnyasmájpástétom, mézes sülttök espumával és tökmagos kenyérrel.

- Számunkra ez a bál igazán különleges alkalom, hiszen lehetőségünk nyílik részt venni egy ilyen nagyszabású eseményen. Ugyanakkor kihívás is, hogy a svédasztalos vacsoránál mennyire tudunk helytállni - osztotta meg gondolatait Lenti Norbert, a végzős 13.B osztály tanulója, aki a svédasztalos kiszolgálásért felelős csapat tagja.

Fotó: Kintner Nikolett / behir.hu

A megnyitó ünnepségét követően a rendezvényen részt vevő arany és gyémánt fokozatú támogatókat oklevelekkel jutalmazták, elismerve ezzel hozzájárulásukat. Ezt követően lenyűgöző társastánc, mazsorett és hastánc produkciók szórakoztatták a közönséget, amelyeket az iskola diákjai adtak elő, bemutatva tehetségüket és elkötelezettségüket.

Az estét a stílusos tálalás és a mennyei fogások mellett a végtelenül otthonos, baráti atmoszféra és a kifinomult elegancia hatotta át. A vacsora varázslatos hangulata után egy vidám zenés-táncos bálra invitáltak minket, ahol a jókedv és a mosolyok garantáltan nem maradtak el.

Related posts